Samenwerking True Nature Foundation | MariaGomes.nl

                                   

Begin 2017 werden we benaderd door de True Nature Foundation. Zij waren op zoek geweest naar een partij in Nederland die producten uit Portugal op de markt kon brengen. Een partij die veel van Portugal weet, van het land houdt, en al een import- en verkooplijn heeft.

#Hun missie

De stichting heeft de volgende missie: ecologische restauratie en conservering combineren met als doel het ontwikkelen of behouden van bloeiende, veerkrachtige gemeenschappen. Hun succes is afhankelijk van de actieve betrokkenheid van de gemeenschappen wier levens en het levensonderhoud zijn gekoppeld aan de natuurlijke ecosystemen die de Foundation beschermt. De aanpak van de True Nature Foundation is om het herstel van de natuur te verbinden met een business case met duidelijke ecologische en economische output: dat kan ecotoerisme zijn, of de verkoop van lokale producten.
 

#Alexandre Freitas

Al snel kregen we contact met Alexandre Freitas. Hij woont in Vila Real, is overdag docent op de universiteit, en boert met passie in zijn vrije tijd. In zijn woonomgeving wordt hij omgeven door boeren die de meest prachtige producten verkopen. Van het vlees van Maronese koeien, tot jam, thee, olijfolie, koffie, noem maar op. 

Reggie besloot na een aantal interessante Skype gesprekken bij hem op bezoek te gaan. Voordat we zo’n samenwerking zouden aangaan, wilden we een goed gevoel hebben met de persoon aan de andere kant van de lijn, en daarnaast 100% achter de producten staan die we zouden gaan verkopen.

#Vlees

Reggie kwam enthousiast terug. Sindsdien verkopen we de producten uit de regio van Alexandre hier. Het vlees van de koeien, maar ook van lammeren en varkens, komt deze week voor het eerst binnen. Reggie heeft verschillende partijen binnen de horeca, maar ook biologische groothandels, het vlees laten proeven, en er was alom extase. Het Vleesch Atelier besloot de stap te nemen, en in Frans van het Atelier vinden we een gedreven partner in deze, die blij is dit vlees, dat biologisch voorbij gaat, af te nemen.


#Eigen label

Binnen ons eigen label verkopen we nu ook port, olijfolie en honing. Allemaal puur, natuur en passie.

Door de boeren in Vila Real en Bragança te ondersteunen hebben zij een makkelijker leven, en wordt de grond op een mooie manier gebruikt. Wij zijn blij met onze bijdrage aan een prachtig stukje Portugal.

 

© 2017 - 2021 MariaGomes.nl | Bijzondere wijnen en de lekkerste vis uit blik, uit Portugal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel