Recensies

Veel van de wijnen die wij verkopen zijn behangen met medailles. Andere hebben dan weer hoge scores van Robert Parker et cetera. Daarentegen stuurt niet iedere wijnmaker zijn wijnen in voor keuring door medaillecommissies. Dit zijn juist vaak geweldige wijnen. Vandaar dat wij er niet voor kiezen medailles en punten uit te lichten.


Hieronder een overzicht van enkele online recensies van mensen 'die het kunnen weten'. 

De Grote Hamersma 2019;  Família Horácio n de Simões - Tradição Castelāo, Elegantie met de voeten getreden. In de lagares van het beroemde wijnhuis in Setúbal. Traditie daar. Ingetogen, geconcentreerd,teder fruit. Kersen, rijpe pruimen, vanillevleug. Tijm, vederlicht. Vind in de mond het equilibrium. Liever de mijne dan de uwe.

De grote Hamersma 2019; Lacrau reserva 2015, Douro. Moet even loskomen, maar als-ie dan eenmaal op de praatstoel zit...Stoere verhalen over bakken zwart en rood fruit, stoeipartijen met eiken en gruizige tannines. Pak er maar vast een droog worstje bij, want zou nog weleens lang kunnen gaan duren.

De Grote Hamersma 2019; Luís Pato  - Vinhas Velhas branco, Oude stokken van oude Portugese rassen. Houdt deze brancoweg bij oppervlakkig fruit-geflierefluit. Gedroogde peer en appel, een fijn bloesemboeket ( lente ontluikend park; laten we de Japanse kers nemen), knapperig strak, amandelbitters en bijna sherry-achtige zuren. Ondanks zijn slechts 12,5 procent compact en met een afdronk zonder lege plekken.

30 oktober 2017 @ Perswijn

Onze Quinta Vale d'Aldeia Grande Reserva tinto 2013 scoorde het hoogst van alle ingezonden wijnen in de categorie Betaalbare klasse bij Perswijn, ons vakblad.

Wijnen die ook genoemd werden met beoordeling van goed tot zeer goed waren:

Fernão Pires
'Verleiding, zacht en elegant, rijpe tannine.'

Kasta Tinto
'Warm en stoer, stevig en sappig. Lekker.'

Pato Rebel
'Warm, machtig en breed, stoere tannine.'

Quinta do Moinho
'Prachtig gerijpt, mooie oude zuren, elegantie, finesse.'

Quinta Vale d'Aldeia Tinto
'Dik en sappig, goede zuren en tannine.'

Vinha Formal Branco
'Rijp en verleiding, zachte zuren, weelderig.'

Vinhas Velhas Tinto
'Zacht en elegant, fijne zuren, mooie tannine.'

Xaíno Selection
'Zacht en sappig, breed, elegant, mooie tannine.'


juni 2017 @ Delicious Magazine
Klik voor vergroting.


april 2018 @ Wijn Import Nieuws Online

'Importeur van Portugese wijn Maria Gomes in Amsterdam heeft de wijnen van Luís Pato (Quinta do Ribeirinho) in het assortiment opgenomen. Eigenwijs, tegendraads. Niet voor niets draagt een van zijn wijnen de naam Rebel.'

Klik om verder te lezen.


19 december 2016 @ Instagram


16 december 2016 @ Wijn Import Nieuws Online


12 december 2016 @ Wijn Import Nieuws Online


20 oktober 2016 @ FavorFlav


12 september 2016 @ Facebook


5 september 2016 @ Instagram


9 augustus 2016 @ Facebook


1 augustus 2016 @ Facebook


1 augustus 2016 @ Twitter


 26 juli 2016 @ Twitter


♠ Maria Gomes weet waar Abraham de mosterd haalt. 
GERT CRUM

♠ En plots ontdekte ik die blikjes op de website waar ik zo’n zin van kreeg, Maria Gomes is namelijk gespecialiseerd in authentieke producten uit Portugal.
ROMY KOOIJ (Miss Winelane)

♠ Mooie wijnen.
ONNO KLEYN

♠ De P van Puik
HAROLD HAMERSMA

(Een oudje maar we zijn er nog steeds trots op:) 
♠ Van een piepkleine importeur die zijn hart aan Portugal heeft verpand kreeg ik een ronduit voortreffelijke biologische rode uit de Douro aangereikt. 
HAROLD HAMERSMA

© 2017 - 2021 MariaGomes.nl | Bijzondere wijnen en de lekkerste vis uit blik, uit Portugal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel