De wijnmakers

Bij MariaGomes.nl staan we voor onze producten. Samen met de wijnboeren heb ik hun wijnen doorgeproefd. De keuze voor een wijn is gebaseerd op smaak, kwaliteit en respect voor het land.


Een overzicht van enkele van onze wijnmakers:

#Luís Pato

Amoreira da Gândara
Bairrada - Portugal

De Pato familie produceert al wijn op Quinta de Ribeirinho vanaf de late 18e eeuw, vanaf 1980 met Luís als wijnmaker. Met hem startte een tijd van revolutionaire, spannende wijnen. Hij is bijvoorbeeld de enige wijnmaker die rode wijn van witte druiven maakt en de enige die een gecertificeerde wijngaard heeft waar de bijzondere druif Sercialinho wordt verbouwd.

Luís Pato

Luís Pato staat alom bekend als de meest innovatieve wijnmaker van Portugal (en misschien wel van de wereld). Hij heeft er zelf voor gekozen niet aan te veel richtlijnen vast te willen zitten, en besloot in 1999 uit de DOC te stappen. En zijn wijnen als Regional Beiras te labelen.

Zijn dochters werken ook mee in het bedrijf: Filipa als wijnmaker, en Maria João managet de boel.

“Voor ons is het maken van wijn niet alleen een passie, maar ook een groot plezier. Aan de strenge eisen van onze productie voegen we creativiteit toe, typisch voor onze Latijnse oorsprong."

Quinta do Ribeirinho


#Herdade de Portocarro

Torrão
Península de Setúbal - Portugal

Officieel is het landgoed deel van het gedemarkeerde wijngebied Península de Setúbal. Maar geografisch ligt het in de Alentejo regio. Eigenlijk een Alentejaan met Atlantische kenmerken. Dus ook de zilte winden. De wijngaard ligt naast het hoogste punt van de regio (de 'carro'). De gaarden spreiden zich uit over de zuidhellingen, waar ze blootgesteld zijn aan ongelooflijk veel zonuren met een perfecte drainage.

De wijnmakerij heeft oude gebruiken nieuw leven ingeblazen die vandaag de dag worden gezien als state-of-the-art. Er wordt weinig ingegrepen: ze laten het proces van vinificatie grotendeels natuurlijk verlopen, met het doel de wijn z'n kracht en potentie optimaal te laten ontwikkelen.

 

 José da Mota Capitão

De eigenaar en wijnmaker, José da Mota Capitão, beïnvloed en geïnspireerd door de biodynamische wijnbouw, probeert uitgestorven inheemse druiven te herstellen evenals te experimenteren met de klassieke Portugese rassen. Zo produceert hij wijnen met een unieke, innovatieve touch en karakter. Door het meest gelezen Portugese wijnblad 'Wine - Essencia do Vinho' is hij wederom verkozen tot wijnproducent van het jaar in Portugal.

De wijngaarden van Herdade do Portocarro


#Adega Casa da Torre - Quinta do Cruzeiro

Louro / Vila Nova de Famalicão, Portugal

 

 

 

 

Hugo Linton - 
de Adega

 


#Casa do Cello - Quinta de SanJoanne

Mancelos-Vinho Verde

 


 

 

 

 

 

 

 

 


#SECRET SPOT WINES

Quinta da Faísca
Douro - Portugal

De ware persoonlijkheid van deze regio ligt verborgen tussen beschutte valleien en plaatsen vergeten door de tijd. Op arme rotsige gronden groeien nog 10tallen vergeten druiven rassen. Uniek, zeldzaam en ijzersterk door het jarenlange gevecht om te overleven.

Een droom. Een 2mans project met als doel de beste wijn te maken vanuit de wortrels. Een nog vrij jong project waar eeuwenoude tradities gecombineerd worden met moderne technieken. Heel veel zeer oude wijnstokken dus. Alles wordt met de hand geplukt en met de voeten getreden. Zeer bevlogen wijnmakers Rui Cunha en Hugo Liinton brouwen hier de mooiste wijnen, Moscatel do Douro en Port's.


#FAMÍLIA HORÁÇO SIMÕES

Quinta do Anjo
Palmela - Portugal

  Horácio Santos Simões                             Horácio Reis Simões                         Luís Camacho Simões                    Pedro Camacho Simões

 Oprichter en wijnbouwer                       Eigenaar en Sr. Oenoloog                              Oenoloog                             Commercieel manager, PR    

Al sinds 1910 maakt de familie Simões wijnen en Moscatels. Dit huis werkt in 3 gedemarkeerde gebieden nl. Moscatel de Setúbal, Moscatel Roxo en Tinto Palmela. De wijngaarden bevinden zich in het prachtige natuurgebied Arrábida. Omgeven door groen, heuvels en aan alle kanten uitzicht op zee. De Píncaro, de top van de berg Rísco die tot 400 meter rijkt vormt een muur tegen de stevige Atlantische winden. een natuurgebied met veel wilde dieren en oneindig veel bloemen en kruiden. Zelf ben ik stapelverliefd op deze schitterende regio geworden.  

 

 

Peter Bright en Reggie Smith

 

 


#Quinta de Marrocos

Valdigem 
Douro - Portugal

Quinta de Marrocos is een van de oudste quintas in de Douro. De quinta is van ver te herkennen aan de twee cypressen die je ook terugziet in het logo. De traditionele wijngaard heeft een oppervlakte van 13 hectare. De druiven worden na de oogst nog steeds met de voet getreden in granieten lagares. 

De wijnen van deze wijnmaker hebben diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. Doordat het een klein familiebedrijfje is is de export van de wijnen beperkt gehouden. Daarom zijn ze tot nu toe een van de meest onontdekte schatten van Portugal gebleven. Dochter Rita Sequeira is de wijnmaker.

Wijnmaker Rita Sequeira

De quinta


 

 

© 2017 - 2021 MariaGomes.nl | Bijzondere wijnen en de lekkerste vis uit blik, uit Portugal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel